Microsoft – Oppstarten

Det finnes mange kjente merkevarenavn, og Microsoft kommer nok høyt opp på listen over de mest kjente. Jeg vil påstå at det ikke er mange, som aldri har hørt dette navnet – og som på en eller annen måte har et forhold til det. Jeg tenkte vi skulle bli litt bedre kjent med dem, og kanskje se litt på sider av selskapet som ikke nødvendigvis er kjent for de fleste. Det at Microsoft er et ganske nytt selskap, gjør det jo enda mer imponerende at de har klart å bli så store. Men man kan vel si, at de har gjort de riktige tingene til riktig tid. Faglig dyktighet er så klart det mest viktige, uansett hva man driver med. De som ikke er dyktige, klarer ikke å overleve over tid – uansett hvilken bransje det er snakk om. La oss ta en titt på hvordan det hele startet, og hvordan selskapet har utviklet seg opp gjennom årene.

Microsoft Corporation

Dette er det hele og fulle navnet, på det amerikanske programvareselskapet som ble etablert i 1975. Den mest kjente grunnleggeren er utvilsomt Bill Gates, men han hadde også med seg Paul Allen. Selskapet har hovedkontor i Redmond i staten Washington.

Produkter

Det er uten tvil Microsoft Windows, som er selve flaggskipet til Microsoft. Men da lanserte også operativsystemet MS-DOS, som også er et meget godt kjent og mye brukt produkt. Microsoft Office er den kjente kontorpakken, som er desidert mest brukt verden over.

Administrerende direktør

Bill Gates er for tiden rådgiver i selskapet, og hans etterfølger som øverste leder er Satya Nadella. Dette var nok en riktig og klok beslutning, og Gates er fortsatt med som en svært viktig brikke for Microsoft. Det er ikke mange som kan dekke opp for hans kompetanse og bakgrunn, men nye koster må også til for å skape utvikling og nytenkning.

Programmeringsspråk og operativsystemer

Starten for Microsoft på 1970-tallet, var knyttet til mikrodatamaskiner. Disse skal vi se litt nærmere på, ved en senere anledning. Selskapet startet med operativsystemer og programmeringsspråk, for slike maskiner. Man kan på mange måter si, at Microsoft hadde en sped oppstart – men at de en del år senere kom tilbake for fulle mugger.

1990 og Office pakken

Dette var året da Microsoft, virkelig kom på banen. Det var den kjente Microsoft Office pakken, som de da kom med på det som heter kontorautomasjonsmarkedet, som gjorde at ballen begynte å rulle.I årene som fulgte, lanserte de mange forskjellige nye produkter. Nettbrett, spill og digitale tjenester, er produkter som de har lykkes godt med. Dette var produkter rettet mot det private marked. Mot det profesjonelle marked, markerte de seg godt med mange forskjellige softwareprodukter.

Spill, smarttelefoner og nettbrett

Xbox har kommer i flere versjoner og utgaver, dette ble produkter som Microsoft solgte mye av. Navn som Xbox 360 og Xbox One, var etterfølgere av videospillet med samme navn.De har også etter hvert blitt store, innenfor smarttelefoner og nettbrett. Den mest kjent nettbrettserien til Microsoft, er utvilsomt Surface. Vi skal ikke gi oss helt med Microsoft, senere skal vi se litt mer detaljert på enda flere sider av denne giganten innenfor IT-bransjen.