Mer enn 10 år med apper

For å være nøyaktig så er det 11 år siden App Store ble lansert, den kom i juli 2008 og det var nok ingen som den gang forstod hvor stort dette med apper ville bli. Når vi i 2019 ser hvordan vi bruker apper daglig, så kan man med sikkerhet si at App Store var noe som var litt forut for sin tid. Vi skal nå se hvilke apper som er mest populære, og også bli litt kjent med noen apper du kanskje ikke har hørt om. Jeg har ikke noe tall på, hvor mange apper det totalt finnes – men at det begynner å bli veldig mange er det ikke noen tvil om. Det er heller ikke noen tvil om, at ikke alle apper er like gode eller nødvendige. Men de som virkelig er praktiske og lettvinte for oss, ja de er så klart noe vi ofte bruker og stadig flere laster dem ned. Bruk av app for å betale billetter, er noe som virkelig har kommet de siste årene.

Fra 800 til mer enn 2 millioner apper

I følge pålitelige kilder, finnes det i dag mer enn 2 millioner apper. Ved oppstarten av App Store i 2008, var tallet godt under 1000. Vi bruker apper til det meste, men den største bruken foreløpig – er knyttet til sosiale medier, navigeringsprogram/kart og video/film. I forbindelse med 10-årsjubileet for App Store, ble det foretatt en undersøkelse for å finne hvilke apper vi har lastet mest ned. Facebook troner uten tvil på førsteplass, men Facebook sin Messenger kommer på andreplass. Et annet kjent nettsted havnet som nummer tre på listen, og det er ganske riktig YouTube. Dette er nok alle sammen nettsteder, de langt fleste av oss bruker nesten daglig.

Resten av «Topp-10» listen

Instagram finner vi på en fjerdeplass, og dette er jo noe mange av oss bruker nesten like mye som Facebook – selv om jeg personlig aldri har prøvd Instagram. Google Maps er noe jeg ofte bruker, blant annet på grunn av min jobb. Denne appen er den femte mest nedlastede, og tallene er globale og gjelder ikke kun Norge. Det at Google Maps er et nyttig verktøy, er det i alle fall ikke noen tvil om.

Skype

På neste plass på listen, så kommer Skype. Jeg var tidligere en ivrig bruker av Skype, som jeg synes er lettvint å bruke – samtidig som den har en veldig god telefonfunksjon. Her kan man ringe både til andre Skypebruker, mobiltelefoner men faktisk også til fasttelefoner. Kvaliteten på telefonsamtalene, er langt bedre enn på vanlig mobilsamtaler. Snapchat kommer på en åttendeplass, noe som egentlig overrasker meg litt. Jeg synes «alle» rundt meg, bruker denne appen men det er mulig vi nordmenn er mer ivrig her enn verden forøvrig.

Google

Google er også med på listen, og noe annet hadde overrasket meg. Jeg bruker denne daglig er svært godt fornøyd, jeg vil nok si at Google er det jeg bruker desidert mest av alt – men dette avhenger jo av hvilket behov man har. Twitter er sist på listen, og mye kan tyde på at de har en stor jobb å gjøre før de tar igjen storebror Facebook. Det skal bli spennende å se, hvordan listen ser ut ved neste undersøkelse.