Gode matopplevelser på bygda

Jeg liker variasjon uansett hva det måtte gjelde, og ikke minst når det kommer til opplevelser og ikke minst kosthold. Det å kunne kombinere opplevelser og kosthold, tenker jeg blir som det berømmelige kinderegget vi ofte snakker om. Hvis man har besøkt byens mange flotte spisesteder en rekke ganger, så legg turen ut på bygda neste gang. Dere vil bli positivt overrasket over hva som møter dere, for det finnes et stort utvalg av steder som jeg absolutt kan anbefale. Men en slik tur må så klart planlegges, for mange av stedene er ofte bil påkrevd for å komme seg til og fra. Denne gangen skal vi faktisk til utlandet, men bare rett på den andre siden av grensen til vårt naboland i øst.

Vertshuset Tvällen

Ja det er Sverige vi skal til, og stedet det er snakk om ligger på høyde med Kongsvinger på norsk side av grensen. Dette er et sted man bare må vite om, for å oppsøke. Dette sier jeg fordi det eneste som finnes i dette området er skog, vann og kanskje en hytte og et hus i ny og ned. Vertshuset Tvällen ligger mer nøyaktig forklart i den nordre delen av Arvika kommune, og da vet sikkert at det er Värmland vi skal besøke.

Oslo og Gardermoen

Jeg tar nesten alltid utgangspunkt i Oslo, når jeg skal komme med veibeskrivelser. Dette er rett og slett for at mange kommer fra Oslo, enten om det er fastboende eller turister tenker jeg. Gardermoen ligger også praktisk til i forhold til å besøke Vertshuset Tvällen, og mange kombinerer en middag der med andre aktiviteter langs veien til og fra.

Midt i villmarka men ganske sentralt

Midt i villmarka men ganske sentralt

Ja det er som sagt skogen som rår når man skal til Tvällen, etter man forlater Kongsvinger og kjører østover mot Austmarka – blir det bare mer og mer skog og vakker natur. Når man kommer til Austmarka, så følger man skiltingen mot Mittanderfors på svensk side. Når man omsider krysser riksgrensen, er det bare minutter igjen til man er fremme ved Vertshuset Tvällen.

Viltretter som spesialitet

Med sin lokasjon midt i hjertet av Finnskogen, er det ikke så unaturlig at det er viltretter som stedet er kjent for. Det at maten du får servert hos Vertshuset Tvällen er utsøkt og spesiell, er noe som er kjent langt fra både Finnskogen og Arvika. På menyen finner du matretter som lages med lokale råvarer, og vi snakker da om retter med fugl, fisk, kjøtt og ikke minst et stort utvalg av vilt. Men Tvällen har også sitt eget bakeri, hvor godt bakverk kommer kundene til gode både sommer og vinter. Området rundt Vertshuset Tvällen er preget av vakker natur, og ikke minst den flotte sjøen med samme navn som vertshuset. En gåtur etter maten er inntatt, er så absolutt å anbefale.

Mange finneplasser og gamle husmannsretter

Om dere ønsker å fortsette innover i Sverige, så kan jeg anbefale et besøk til mange av Värmlands mange finneplasser. På mange av disse stedene, serveres den gamle husmannskosten Motti & Flesk – noe som også er verdt å prøve.