Gode jobbmuligheter som programmerer

Det å utdanne seg til noe som gir deg jobbmuligheter, er ikke alltid så enkelt.

Dette kommer først og fremst av hva jobbmarkedet etterspør, og etterspørselen varierer hele tiden. Det man kan oppleve, er at man starter på en utdanning som man vet trenger arbeidskraft – men dette kan endre seg i løpet av utdanningstiden. Dette er det mange som har erfart, og det er nok lite man kan gjøre med det. Men om man velger mer «sikre» yrker, så er sjansen for at du bommer langt mindre. Her er det rådgivere som kan hjelpe deg, i alle fall har alle skoler i Norge dedikerte personer som jobber med slike saker. Men om vi ser på IT-bransjen, så er den ganske sikker om man tenker langsiktig. Jeg skal nå fortelle dere, hvordan arbeidsmarkedet artet seg for 5 år siden i USA – hvor behovet for programmerere var enormt stort.

Code.org

Dette er en forholdsvis ny organisasjon i USA, som går bredt ut og prøver å appellere til folk – at de bør lære seg å programmere. Ved hjelp av en video som finnes på deres hjemmeside og YouTube, kan man få noen nyttige tips i filmen «What Most Schools Don`t Teach»Dette er en film på snaue 10 minutter, som har som gjennomgangstema viktigheten av at flest mulig burde lære seg programmering. Den originale tittelen på filmen er:«Everybody in this country should learn how to program a computer”.

Bill Gates og Mark Zuckerberg

Det er ikke verst at de klarte å få med seg kjente IT-grundere som Bill Gates og Mark Zuckerberg, dette viser jo at bransjen mener alvor og at det å bli programmerer er et riktig og klokt valg. Budskapet som IT-kjendisene Gates og Zuckerberg formidler, er at programmering ikke er vanskelig å lære seg. Og at det mangler mye folk med denne kompetansen. Ja de strekker det så langt, så de nærmest garanterer jobb.

Det som er det merkelige i mange land, er at trenden er at mange velger annen utdanning – enn innen IT-bransjen. Dette bekymrer naturlig nok bransjen selv, men også myndighetene.Med i den aktuelle filmen er også musikere og idrettskjendiser, som alle formaner ungdommen til å ta IT-utdanning. Det sies at barn allerede fra åtte års alderen, bør få en enkel innføring i koding og programmering.

Framtidens språk

NBA-stjernen Chris Bosh er også med i teamet som prøver å rekruttere unge mennesker, til det som han omtaler som «Framtidens språk»Det er ikke kun snakk om penger og jobb, men en ypperlig mulighet til å være med å skape noe og uttrykke seg selv – ja Jack Dorsey kaller det til og med for kunst. Dette er mannen bak Twitter, og ikke minst kjent som gründeren av Square.

Elena Silenok er gründer i mote stedet Clothia, og hun mener at koding og programmering – er en annen måte å uttrykke seg kreativt på.Som vi forstår så er det mange og interessante vinklinger, på dette med koding og programmering. Men at det er et smart og riktig yrkesvalg, tror jeg det hersker liten tvil om.