Digitale informasjonsskjermer

Det at det finnes mange muligheter og stor tilgang på informasjon på internett, er vel noe vi alle vet. Men da må vi som kjent søke opp det vi ønsker å få informasjon om, men i denne omgang tenker jeg å sette fokus på informasjon som gis til oss – i form av informasjonsskjermer eller tavler om du vil. Jeg tenkte å først og fremst se på hva som møter oss når vi er ute å reiser, enten om det er med fly, tog eller buss. Tidligere var slikt som rutetabeller for tog og buss, noe man hadde i lomma eller liggende i en skuff hjemme. Med dagens teknologi, er rutetider elektronisk presentert og alltid ajourført med endringer og eventuelle forsinkelser.

Oversiktlig og effektivt

Jeg tror mange av oss ikke tenker over det i det daglige, for ny og moderne teknologi blir i dagens samfunn veldig raskt en del av hverdagen – og nærmest en selvfølge for oss. Det er nettopp dette med informasjon som du møter når du er ute og reiser, vi nå skal se litt nærmere på. Kanskje mange vil si at dette hverken er spennende eller særlig nyttig å studere nærmere, men jeg mener absolutt at vi kan dvele og reflektere litt over hva dette gir oss av fordeler som kunder.

Buss – tog – fly

Jeg tenkte å ta en reise med buss, tog og fly som eksempel i min artikkel – og hva vi møter av elektronisk informasjon underveis på en slik reise. Når man kommer inn i dagens moderne busser, så har de alle sammen store og oversiktlige skjermer – som viser neste stopp med ankomsttid i forhold til rutetabellen. Om det skulle være forsinkelse så kommer dette opp på skjermen, og det finnes også bussruter som annonserer neste stopp med tale over høyttaleranlegg i bussene. Så her tar man altså hensyn til de som ikke kan lese, slik som blinde naturlig nok ikke kan gjøre.

Det er nesten identiske informasjonsskjermer man møter på toget, som de man finner på bussene. Opplysningene er så klart også mye av det samme, og mange buss- og togselskap har slik som dagens nyheter liggende på skjermen.

På bussterminalen, jernbanestasjonen og flyplassen

Det er på de aller fleste kollektivknutepunkter, satt opp store skjermer eller tavler som gir oss nyttig informasjon videre på reisen. Tidligere var det et problem å få kommunisert ut til de reisende, hvis det oppstod endringer og forsinkelser på avganger og ankomster. Med dagens teknologi oppdateres slik informasjon fortløpende, noe som er effektivt og nyttig både for kunder og transportører.

Informasjon og underholdning ombord i flyet

Vel på plass i flysete så kan man lene seg tilbake, og nyte reisen med en skjerm på seteryggen foran deg. Her får man opp nyttig informasjon om reisen sin, slik som kart, flyets posisjon, høyde, ankomsttid også videre. Det er også muligheter til underholdning, i form av spill og filmer som kan gjøre lange flyreiser kortere. Det er også vanlig at det presenteres tollregler for landet du skal besøke, samt en kortfilm om destinasjonens severdigheter.