blestfestival

Messer og festivaler er på mange måter ganske så like, og for å være ærlig så er det ikke lett å skille dem synes jeg. Men for egen del er det ikke så viktig hva man kaller det, for det er så klart innholdet som er det mest viktige. Både messer og festivaler samler folk med samme interesse, og det er ofte både faglig og sosialt å treffes på slike sammenkomster eller arrangement – er kanskje mer riktig å kalle det. Hobbymessen i Bergen er et stadig mer populært arrangement, og har kanskje den største bredden i hobbyer som vi kan tenke oss i messesammenheng vil jeg tro.

Tilbud både til gutter og jenter

Dette må være messen for de som er opptatt av modeller i ulike skalaer, slik som modelljernbane, modellbiler også videre. Både modelljernbane og modellbiler må vel kunne sies å være typisk guttehobbyer, men messen som har navnet «Hobbymessen» har også tilbud til jentene – mer konkret er det snakk om forskjellige håndarbeid, malerier og smykker.

Teknisk Hobby Gruppe og Norsk Jernbaneklubb (NJK)

Teknisk Hobby Gruppe og Norsk Jernbaneklubb (NJK)

Det er disse to klubbene som står som arrangør av Hobbymessen, og det er i Turnhallen som ligger bak Bergenshallen det hele foregår. Inne i hallen er det cirka tusen kvadratmeter med messestander, og jeg kan love deg mye spennende innenfor en rekke hobbyer på denne messen. Den ligger også relativt sentralt til på Slettebakken, med sine fire kilometer til Bergen sentrum – og kun ti kilometer til flyplassen Flesland.

Utstillinger men også salg

Mye av det som er å se på Hobbymessen, er rene utstillinger av modelljernbaneanlegg og biler – og du finner også mange modeller av både fly og helikopter. Men for de som er ute etter å gjøre en handel, så finnes det også muligheter til kjøp av både brukt og nytt innenfor veggene i turnhallen under Hobbymessen.

Dere får kanskje inntrykk av at det hovedsakelig dreier seg om modelljernbane og modellbiler på Hobbymessen i Bergen, men slik er det altså ikke. Innholdet varierer en del fra år til år, men jeg tror nok de fleste vil finne noe av interesse på messen – både de unge og eldre. Etter at man har jobbet seg gjennom den store messehallen, kan det være godt å få satt seg ned og få noen forfriskninger. Hobbymessen har kafeteria med salg av både vått og tørt, så her er det bare å slå seg ned og kose seg.

Det at det også arrangeres forskjellige temasamlinger på Hobbymessen, gjør både bredden og ikke minst det faglige innholdet – etter min mening enda bedre. Type temasamlinger varierer naturlig nok fra år til år, så her gjelder det å følge med på program og kjenne sin besøkelsestid. Hobbymessen i Bergen var bare første arrangement som vi skal besøke, jeg kan garantere at vi skal innom flere slike messer i tiden fremover – for når man begynner å lete så finnes det mange messer med mye av det samme innholdet andre steder i landet. Så da er det bare å dra på messe folkens, over til Vestlandets hovedstad Bergen!